Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Χθες (Τετάρτη 23.9.09) ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, περιόδευσε στα χωριά του Πολιχνίτου, Βασιλικά, Λισβόρι, Βρίσα και Σταυρό. Ακολούθως συμμετέχοντας  στο κλιμάκιο της ΝΕ ΠΑΣΟΚ  μίλησε με τους συνυποψήφιους του και ανέπτυξαν τις θέσεις  του Προγράμματος στη συγκέντρωση της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Πολιχνίτου.

Ο Νίκος Σηφουνάκης καλωσόρισε και ευχήθηκε  «περαστικά» και «σιδερένιος» στον συνυποψήφιό του Αλέκο Γιατζιτζόγλου, ο οποίος, μετά την περιπέτεια της υγείας του, πρώτη φορά χθες συμμετείχε στις εξορμήσεις της υπαίθρου.

Αναφερόμενος ο κ. Σηφουνάκης στη γενικότερη πολιτική κατάσταση και σχολιάζοντας την «εκτός προγράμματος» έλευση του Κ. Καραμανλή στη Μυτιλήνη, μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Καλώς τόνε κι ας άργησε! που λέει κι ο Λαός. Αφού δεν καταδέχτηκε να μας επισκεφθεί ως εν ενεργεία Πρωθυπουργός, μας έρχεται ως απερχόμενος. Αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής πολίτης τη δύσκολη θέση του και τη δυσκολότερη αυτών που τον κάλεσαν, μιας και θα χρειασθεί να υποσχεθεί ξανά, για τρίτη φορά από εξέδρας τα ίδια ακριβώς πράγματα, που έταξε κατηγορηματικά το 2004 και το 2007! Θα μας πει δηλαδή ότι αντί Εφετείου σας «έφτιαξα» ένα Προεδρικό Διάταγμα, χωρίς εφέτες, χωρίς γραμματείς και χωρίς να προσδιορισθούν οι δίκες του πενταμελούς ούτε το 2009, ούτε το 2010.
Το εργοστάσιο της ΔΕΗ βρίσκεται πάνω στο αραμπά και το πάνε μια από εδώ και μια από εκεί, κατά πως συμφέρει τους κομματάρχες! Οι επιδοτήσεις στους αγρότες που θα καταβάλλονταν «άμεσα και εντόκως» σύμφωνα με τις υποσχέσεις του, ακόμη δεν καταβλήθηκαν! Η τιμή στο λάδι, που θα την διασφάλιζε, μας έλεγε, για να κατοχυρώσει τον παραγωγό, πήρε την κατρακύλα τη περίοδο που μας κυβέρνησε! Η ΜΑΡΙΝΑ Μυτιλήνης παραμένει κλειστή από την απραξία τους!
Το Μουσείο της Βρίσας υπάρχει μόνο στη φαντασία τους! Την νότια παράκαμψη τη θυμήθηκαν πάλι προεκλογικά, η εθνική οδός Μυτιλήνης – Καλλονής καρκινοβατεί σχεδόν 5 χρόνια τώρα, ενώ για τους οδικούς άξονες Καλλονής – Πέτρας και Καλλονής - Σιγρίου ούτε τη μελέτη δεν «πρόκαναν» να ολοκληρώσουν! Ακόμη και την έτοιμη μελέτη που τους παραδώσαμε για το λιμάνι Σιγρίου την έχουν στο συρτάρι!. «Ευλογημένος λοιπόν ο (απ)ερχόμενος!» που λέει το Ευαγγέλιο. Η Λέσβος ετοιμάστηκε τη Δευτέρα με ευγένεια, δημοκρατική πίστη, αλλά χωρίς πια άλλη κατανόηση για τρίτη περίοδο χάριτος, να αποχαιρετήσει τον «κουρασμένο» Πρωθυπουργό της χώρας.»

                                       ……………………………….